Extra zachte sandwiches

Extra zachte sandwiches

Deze sandwiches wil je echt een keer gemaakt en geproefd hebben. Ze zijn overheerlijk!

Aantal: 19 stuks

Benodigdheden

  • 500 gram tarwebloem
  • 225 gram melk
  • 35 gram verse gist
  • 2 eierdooiers
  • 50 gram kristalsuiker
  • 9 gram zout
  • 80 gram boter + extra klontje om in te vetten

Extra

  • 1 ei, los geklopt
  • 1 snuifje zout

Bereiding

Maak een kuiltje in de bloem en giet de melk erin. Doe er de gist en 2 eierdooiers bij. Roer de melk eerst los met de eieren en gist en meng er daarna beetje bij beetje de bloem onder. Kneed de suiker, het zout en de boter eronder. Of kneed het geheel 20-30 minuten in de Kenwood met de deeghaak op stand 1,5.  Kneed net zolang tot je een mooi glad en soepel deeg hebt. 

Rol tot een bol, dek af met plasticfolie en een propere keukenhanddoek en laat 35 minuten rusten.

Sla de lucht uit het deeg en verdeel in bolletjes van 50 gram. Leg de bolletjes met de onderkant naar boven, dek af met plasticfolie en laat 10 minuten rusten.

Duw uit elk bolletje de lucht en rol tot sandwiches. 

Vet de bakplaat in met een klontje boter en leg hierop de sandwiches. Dek af met plasticfolie en laat 60 minuten rijzen.

Klop een ei los met een snuifje zout en bestrijk de sandwiches hiermee. 

Verwarm de oven voor op 230 ºC (boven- en onderwarmte).

Bak 8 minuten af in een voorverwarmde oven van 230 °C.


Bron: https://njam.tv/recepten/extra-zachte-sandwiches