Dit is echt een heerlijk recept! Wim Ballieu maakt het in het programma Bal National op Njamtv.
Aantal: 4 personen
Benodigdheden
Balletjes
- 500 gram gehakt, half om half
- 1 flinke eetlepel tikka masala curry pasta
Saus
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 blik tomaten stukjes (400 gram)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- de rest van het potje tikka masala curry pasta (potje bevat 165 gram pasta)
- 1 eetlepel suiker
Extra
- Basmati rijst
- 1 komkommer, in fijne slierten
Bereiding
Balletjes
Voeg de tikka masala toe aan het gehakt en meng door. Maak er balletjes van ongeveer 35 gram van. Zet deze tot gebruik in de koelkast.
Doe een flinke laag olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes om en om bruin. Haal ze uit de pan.
Saus
Snij de ui in fijne blokjes en bak deze aan in de pan waarin de gehaktballetjes zijn gebakken.
Voeg de rest van de tikka masala curry pasta toe. Roer alle “kroetjes” los. Voeg de tomaten stukjes toe en ook de kokosmelk. Voeg ook de suiker toe en laat nu het geheel even pruttelen.
Leg de balletjes in de saus.
Kook er Basmati rijst bij.
En maak een salade van de komkommer.