Dit is een van de heerlijke gerechten die ik heb mogen proef koken voor @WimBallieu. Het staat in zijn nieuwe kookboek “Ovenschotels”.
Aantal: 4 personen
Benodigdheden
- 500 gram kipfilet
- 1 ui
- ¼ knolselder
- boter
- 35 gram bloem
- 300 ml kippenbouillon
- 120 ml melk of room
- 2 rollen bladerdeeg of kruimeldeeg
- 300 gram doperwten
- 3 takken verse dragon (of 10 gram gedroogde)
- 1 ei
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Kruid de kipfilet met peper en zout en leg in de ovenschaal. Laat ze ongeveer 20 minuten garen in de voorverwarmde oven. Haal de kip uit de oven en laat wat afkoelen.
Snipper de ui. Schil de knolselder en snijd hem in kleine blokjes. Fruit de ui en de knolselder 5 minuten in een klontje boter. Zet het vuur laag en strooi er de bloem over. Schep alles goed om. Giet er de kippenbouillon en de melk bij. Laat op een zacht vuur indikken. Voeg de doperwten en de dragon toe.
Trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar. Doe de kip bij het groentemengsel en laat mee opwarmen.
Vet een ronde bakvorm in met boter en bekleed met bladerdeeg. Schep de vulling in het deeg. Leg het tweede vel bladerdeeg erover. Snijd het bladerdeeg dat over de rand valt weg. Versier de bovenkant eventueel met stukjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei.
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.