Een heerlijk taartje voor zomerse dagen, maar vervang de Limoncello door Baileys en dan smaakt dit taartje in de winter ook perfect!
Aantal: 1 taartje
Benodigdheden
Bodem
- 150 gram droge koekjes (Bastogne)
- 100 gram boter
Vulling
- 250 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 50 ml Limoncello (of 50 ml Baileys)
- 6 gram gelatine in vellen
- 60 gram kristalsuiker
- 2 eetlepels melk
Extra
- Taartvorm 20 cm
Bereiding
Week de gelatine in koud water.
Bodem
Hak de koekjes fijn en meng ze met de gesmolten boter.
Bekleed een taartvorm met bakpapier en doe de koekjes hierin. Druk goed aan zodat ze goed aan de bodem hechten. Laat de biscuitbodem ongeveer 20 minuten in de koelkast staan.
Vulling
Klop in een kom de mascarpone, suiker, Limoncello (of Baileys) en slagroom lobbig. Vouw van onder naar boven met een spatel.
Verwarm de melk en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
Voeg het toe aan de rest van de ingrediënten en meng.
Neem de biscuitbodem uit de koelkast en giet de roomvulling erover, egaliseer het goed.
Laat de cheesecake minstens 3 uur in de koelkast staan.
Decoreer eventueel met wat slagroom.
Very beautiful!!!
Cibo che passione, Dina
Thank you